Q-vinderne - Q-Vinderne er en forening af professionelle erhvervskvinder i Randers
Bente Sloth

universitetshospitalet aarhus

V/ Bente Sloth

Jeg er nu på 23. år indbygger i Randers og er utrolig glad for det.

Jeg arbejder på Aarhus Universitetshospital som cheføkonoma. Et stort og på mange måder fantastisk hospital, som jeg er stolt af at være en del af. Jeg er leder for 200 medarbejdere fordelt på 4 cafeer, selve køkkenet og et ernæringsteam. Vi er kokke, bagere, slagtere, ernæringsassistenter, professionsbachelorer i ernæring og sundhed, økonomaer, husassistenter og diætister m.fl.

Min forretning
Vi laver mad til 1100 patienter og 4000 kunder i vores cafeer hver dag. Vi har en økologi% på 85 og al mad er tilberedt helt fra bunden. Det betyder at vi fx bager 80 kg småkager og laver ca 3000 frikadeller om ugen osv. Så vi får halve grise og kvarte okser ind, som vi tilbereder til fx pålæg og laver også både pestoer, mayonnaiser, leverposteje, grillpølser og meget andet. Vi får i alt 5 tons mad ind hver dag så vi har travlt.

Men hele tiden er vores fokus, at maden skal laves af gode og sunde råvarer med fokus på kvalitet, så vi undgår tilsætningsstoffer som smagsforstærkere, konsistensreguleringer og holdbarhedsmidler.  Læs evt. mere i linket: Hvordan laver vi mad? - Centralkøkkenet - AUH til fagpersoner

Bæredygtighed
Vi har også en plan for bæredygtighed. Den har 5 punkter: Reduktion af madspild med 25 %, reduktion af klimaaftryk fra fødevareindkøb med 30 %, reduktion af engangsemballage, sortering af affald og så arbejder vi hen mod det økologiske spisemærke i guld.

Ernæringsbehandling
Vi arbejder hele tiden med at understøtte ernæringsbehandlingen for mange undersøgelser viser, at flere end 30 % af indlagte patienter på danske hospitaler er underernærede. Vi ved at underernæring koster det danske samfund 6 milliarder kr om året. Den omkostning vil vi gerne bidrage til at nedsætte. Samtidig ved vi også, at hvis vi lykkes med at ernære patienterne bedre, kan det fremskynde helingsprocesserne. Vi arbejder med et begreb der hedder "De Sidste 30 cm". Det defineres som afstanden mellem tallerken og mund. For det er så enkelt, at hvis patienten ikke spiser, sker heling langsommere. Der er 3 parametre vi arbejder med her. 1: Nødning og madomsorg. 2:Anretning og servering. 3: Smag og kvalitet. Disse 3 parametre betyder enormt meget for patientens indtag. Vi ved fra videnskabelige undersøgelser at hvis patienter fx nødes kærligt, til at spise lidt mere, så kan de indtage op mod 20 % mere næring

Elever
Vi har en stor uddannelsesforpligtigelse og uddanner derfor ca. 10 bagere, slagtere og ernæringsassistenter hvert år. Samtidig har vi flere typer studerende i professionspraktikker og har også en del erhvervspraktikanter.

Hvad driver mig som person?
Jeg er uddannet økonoma og har flere andre uddannelser bag mig. De to områder der har formet mig mest er nok den Systemiske lederuddannelse og så min akkreditering i at kunne lave Insights-personprofiler. For mig har det betydet en bred og grundig forståelse af hvad relationer og socialkonstruktionisme betyder for, om vi lykkes som organisation. Det giver energi at se, forstå og aktivt bruge menneskets forskelligheder til glæde for patienterne. For det er jo dem vi er der for.
 


 
Tlf: 40417909
bente.sloth@auh.rm.dk