Februars tema: "Finanskrisen - det er aldrig så skidt at det ikke er godt for noget".

Er der pludselig ikke så mange kunder i butikken, er der ingen grund til at sætte sig i nedtrykt sindstilstand med hænderne i skødet. Vi kvinder skal være stolte over det, vi kan og ikke holde os tilbage, når det gælder om at kapre nye kunder og sætte sikre rammer for betaling af vores arbejde.

Sådan lød opfordringen fra Sparekassen Kronjyllands erhvervskundechef, Ole Christensen og afdelingsdirektør Morten Bering.

Begge opfordrede til, at vi kvinder skal gå ud og agere professionelt frem for at vente på, at der sker noget. Vi skal hele tiden være udadvendte og opsøgende over for nye kunder.

For mange kvinder er det en stor overvindelse at bringe sig selv på banen over for potentielle kunder. En hjælp kan være at sætte konkrete mål om fx et bestemt antal kunder, man vil kontakte inden en bestemt dato. Her gælder det om at benytte sig a sit netværk - som fx Q-vinderne. Ikke blot i arbejdet med at skabe nye kontakter. Budskabet lød: Aftal møder, hvor I følger op på hinandens mål. Så er det, man tænker, nå ja, hvor svært kan det være.

At betale 

Efter at kunden er kommet i hus, og opgaven er udført, kommer vi så til betalingen - eller gør vi? Emnet blev bragt på banen, fordi flere oplever problemer med at få deres penge, og rækkefølge skal måske derfor ændres. Handler det om en stor ordre, bliver det mere og mere brugt, at kunden betaler beløbet, når de afgiver ordren. Men er det ikke lidt svært at spørge om?  Jo, men her  er det igen vi- ifølge de to mænd - skal være lidt mere modige. Er vi det, og står fast, bliver det i de flestes øjne opfattet som professionalisme.

Tekstforfatter Mette Bernt